Diabetes, Reuma & Vergoeding

PEDIVITAAL

MEDISCH PEDICURE PRAKTIJK

BATAU NOORD - NIEUWEGEIN

DIABETES


De diabetische voet

De voeten van diabetespatiënten hebben extra zorg nodig omdat ze vaak last krijgen van complicaties aan hun voeten. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen.

De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden.


Dit omdat:

- de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen

- het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen

- de voeten van stand kunnen veranderen.


Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een pedicure?

Als u diabetes heeft, is raadzaam om enkele malen per jaar naar een pedicure te gaan die aangesloten is bij ProVoet en de aantekening ‘Diabetische Voet’ heeft, of bij een medisch pedicure. Ook als u geen voetklachten heeft!

Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.


Vergoeding

Als u als diabetespatiënt naar een pedicure gaat met de aantekening “Diabetische Voet” dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten.


Op deze pagina kunt u bekijken op hoeveel vergoeding u recht heeft bij uw verzekeraar:

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/diabetes


Of informeer rechtstreeks bij uw verzekeraar naar de polisvoorwaarden. 
REUMA


De voeten van reumapatiënten vragen extra zorg. Hun voeten zijn meer kwetsbaar en gevoeliger dan de voeten van gezonde mensen.

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door:

- Gewrichtsontstekingen

- Slijmbeursontstekingen

- Slijtage in de gewrichten

- Standveranderingen.

 

Wanneer gaat een reumapatiënt naar een pedicure?

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak ongewenste eelt- en likdoornvorming op.


Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt een reumapatiënt ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

- Brokkelige nagels

- Eeltvorming onder de nagels

- ‘Schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)

- Verkleuringen van de nagel


Doe dagelijks enige voetoefeningen om uw gewrichten soepel te houden ( ‘rust roest’) en laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met een diploma medisch pedicure of aantekening voetverzorging bij reumapatiënten.


Vergoeding

Als u als reumapatiënt naar een pedicure met een diploma medisch pedicure of aantekening voetverzorging bij reumapatiënten dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van (een deel van) de behandelingskosten. De pedicure kan u ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en schoenkeuze. Mocht het nodig zijn, dan kan de pedicure u ook doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.


Op deze pagina kunt u bekijken op hoeveel vergoeding u recht:

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/reuma


Of informeer rechtstreeks bij uw verzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Copyright @ All Rights Reserved